Μετά από 100 χρόνια παρουσίας στην Αφρική, η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι...

Μετά από 100 χρόνια παρουσίας στην Αφρική, η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 62% του μεριδίου της

77
Μετά από 100 χρόνια παρουσίας στην Αφρική, η Barclays Bank ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 62% του μεριδίου της

H Barclays Bank ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την τραπεζική αγορά στην Αφρική ως μέρος των σχεδίων για την αναμόρφωση της εταιρείας. Ο τραπεζικός κολοσσός ης Βρετανίας ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες 2% μείωση κερδών. Tα κέρδη περιορίσθηκαν σε 5,4 δισεκατομμύρια λίρες (7.530.000.000 $) από 5,5 δισεκατομμύρια λίρες (7.620.000.000 $) το προηγούμενο έτος.
Με ενεργή παρουσία στην αφρικανική ήπειρο για περισσότερα από 100 χρόνια, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 62% του μεριδίου της στην Barclays Group Africa μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια .
Η Barclays Group Africa έχει περισσότερους από 12 εκατομμύρια πελάτες σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο. Διεθνείς παρατηρητές θεωρούν ότι είναι πλέον βάσιμοι οι φόβοι τοπικών αναλυτών ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας αλλά και σε δυσκολίες στον εκσυγχρονισμό και στη διαφάνεια του τραπεζικού συστήματος στην Αφρική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.