H Nορβηγική αλιεία η μόνη πρωταθλήτρια δύναμη στη Βόρεια Θάλασσα

H Nορβηγική αλιεία η μόνη πρωταθλήτρια δύναμη στη Βόρεια Θάλασσα

1080
H Nορβηγική αλιεία η μόνη πρωταθλήτρια δύναμη στη Βόρεια Θάλασσα

Η νορβηγική αλιεία είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης στο Όσλο, ενώ ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσίασε μεγάλη αύξηση στις εξαγωγές του. Πιο συγκεκριμένα οι εξαγωγές που αφορούν την αλιευτική βιομηχανία και τις καλλιέργειες της χώρας ξεπέρασαν τα 6,8 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (787.400.000 δολάρια ΗΠΑ), τον Φεβρουάριο, δηλαδή μια αύξησε του 29% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. “Μια συνολική αύξηση 29 % αντικατοπτρίζει μια βιομηχανία που ευημερεί. Σχεδόν όλοι οι τομείς έχουν σταθερή ανάπτυξη” δήλωσε στα ΜΜΕ ο Geir Havard Hanssen, διευθυντής Επικοινωνιών του Norwegian Seafood Council.
Η αύξηση της ζήτησης σε συγκεκριμένα ψάρια, οι υψηλές τιμές και η καλή θέση του νορβηγικού νομίσματος επικουρούν στην αύξηση των συναλλαγματικών εσόδων από την αλιεία. Ο νορβηγικός σολομός υπήρξε το απόλυτα επιτυχημένο προϊόν ως προς τη ζήτηση και εξαγωγή με έσοδα που ξεπέρασαν τα 485,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 26% σε σχέση με το 2015. Η Γαλλία, η Πολωνία και η Δανία είναι οι μεγαλύτερες χώρες εισαγωγής σολομού από τη Νορβηγία.
Οι εξαγωγές πέστροφας αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 100% με συναλλαγματικά έσοδα της τάξης των 33,3 εκατομμύρια δολαρίων ΗΠΑ. Η Πολωνία, η Λευκορωσία και η Ιαπωνία είναι οι μεγαλύτερες αγορές για τη νορβηγική πέστροφα.
Επιπλέον, οι εξαγωγές της ρέγγας, των παστών ψαριών και των οστρακοειδών παρουσιάζουν επίσης μια σταθερή ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.