Πρόστιμο από την Πολιτεία της Καλιφόρνια στην China Navigation

Πρόστιμο από την Πολιτεία της Καλιφόρνια στην China Navigation

283
Πρόστιμο από την Πολιτεία της Καλιφόρνια στην China Navigation

To California Air Resources Board (CARB) αποφάσισε την επιβολή προστίμου στην China Navigation ϋψους $129.500 εξαιτίας της μη συμμόρφωσης πλοίου της με τον κανονισμό της Πολιτείας που επιβάλλει την αλλαγή καυσίμου στις μηχανές του πλοίου από μαζούτ σε πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο όταν πλέει κοντά στις ακτές.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2012 επιθεωρητές του CARB ανακάλυψαν ότι το πλοίο “Chenan”, με διαχειρίστρια εταιρεία την China Navigation, το οποίο έπλεε σε απόσταση μικρότερη των 24 μιλίων από τις ακτές της Καλιφόρνια, δεν είχε αλλάξει τον τύπο καυσίμου που κατανάλωναν οι μηχανές του. Το συμβάν αυτό επαναλήφθηκε συνολικά πέντε φορές το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Αυγούστου και 28 Δεκεμβρίου του 2012 και ενώ το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από/προς το λιμάνι του Λος Άντζελες.
Η CARB διενεργεί περί τους 800-1000 ελέγχους κάθε χρόνο σε πλοία, εξετάζοντας την χρήση των σωστών καυσίμων σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας η οποία κυρώθηκε το 2008 και μέχρι σήμερα έχει επιτύχει να μειώσει σε ημερήσια βάση κατά 15 τόνους τους αέριους ρύπους που προέρχονται από την ναυτιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.