Νέα αυτοκινούμενη πλωτή δεξαμενή για το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας

Νέα αυτοκινούμενη πλωτή δεξαμενή για το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας

323
Νέα αυτοκινούμενη πλωτή δεξαμενή για το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας

Η πρώτη αυτοκινούμενη πλωτή δεξαμενή της Κίνας, που φέρει το όνομα «Huachuan No.1» ολοκλήρωσε το παρθενικό της ταξίδι. Η πλωτή δεξαμενή θεωρείται σημείο καμπής για το πολεμικό ναυτικό της χώρας, καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα επισκευής των πολεμικών πλοίων στην θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκονται, χωρίς την ανάγκη κατάπλου τους σε κάποια από τις υπάρχουσες επισκευαστικές ζώνες στη στεριά.
Πιο συγκεκριμένα, η χρήση της πλωτής δεξαμενής συνεπάγεται ότι τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας που χρήζουν περιορισμένων επισκευών δεν θα χρειαστεί να βγουν εκτός υπηρεσίας, ενώ ακόμα και τα πλοία που χρήζουν σημαντικών επισκευών δεν θα πρέπει να επιστρέψουν σε κάποιο ναυπηγείο.
Να σημειωθεί ότι η δεξαμενή έχει δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες υπό σφοδρούς ανέμους, με ανώτατο, όμως, ύψος κυματισμού τα δύο μέτρα. Επιπλέον, η δεξαμενή διαθέτει ειδικά επισκευαστικά εργαστήρια, καθώς και τέσσερις σταθερούς γερανούς ανύψωσης.
Η αυτοκινούμενη πλωτή δεξαμενή «Huachuan No.1» δύναται να παρέχει υπηρεσίες επισκευής και υποστήριξης για τα περισσότερα από τα πλοία που διαθέτει σήμερα στο δυναμικό του το Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, όπως για παράδειγμα αντιτορπιλικά, φρεγάτες, υποβρύχια και βοηθητικά πλοία κάτω των 20.000 τόνων. Από την άλλη, βέβαια, το «Huachuan No.1» δεν θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες επισκευής και υποστήριξης στα αεροπλανοφόρα της Κίνας.

Φωτό: http://eng.mod.gov.cn/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.