Με παραχώρηση η κατασκευή νέου τερματικού κρουαζιέρας στο Ντουμπρόβνικ

Με παραχώρηση η κατασκευή νέου τερματικού κρουαζιέρας στο Ντουμπρόβνικ

69
Με παραχώρηση η κατασκευή νέου τερματικού κρουαζιέρας στο Ντουμπρόβνικ

Η Global Ports Holding (GPH) και η Bouygues Batiment International (BBI) αποτελούν τους δύο εταίρους του κοινοπρακτικού σχήματος Dubrovnik International Cruise Port Investment d.o.o. (DICPI) το οποίο επιλέχθηκε για την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης με σκοπό την ανάπτυξη, χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία ενός τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Dubrovnik στην Κροατία. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης και οι δύο εταίροι έχουν σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη και λειτουργία παρόμοιων υποδομών σε αρκετές χώρες του κόσμου. Η GPH είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως ιδιώτης διαχειριστής τερματικών σταθμών κρουαζιέρας, λειτουργώντας εννέα τερματικούς σταθμούς (συμπεριλαμβανομένης και της Βαρκελώνης), ενώ διαχειρίζεται σε ετήσια βάση πάνω από 5.000.000 επιβάτες κρουαζιέρας. Η πλέον πρόσφατη επένδυση της GPH είναι η κατασκευή του Lisbon Cruise Terminal το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016. Η Bouygues έχει κατασκευάσει τον τερματικό κρουαζιέρας “KAI TAK” στο Χονγκ Κονγκ ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει το νέο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ το οποίο θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Η συμφωνία για την κατασκευή τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο Ντουμπρόβνικ περιλαμβάνει τις λιμενικές υποδομές καθώς και ένα εμπορικό κέντρο, ένα γκαράζ μεγάλης χωρητικότητας καθώς και τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της πόλης. Τα έργα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2018, δημιουργώντας 250 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.