Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα αποφεύγουν τη διεξαγωγή των ερευνών με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα αποφεύγουν τη διεξαγωγή των ερευνών με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

97
Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα αποφεύγουν τη διεξαγωγή των ερευνών με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Η παγκόσμια έρευνα που σχετίζεται με γεωλογικές ανευρέσεις και γεωτρήσεις σε πιθανά κοιτάσματα πρόκειται να μειωθεί το 2016, κατά 10-20%. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Sergey Donskoi την Παρασκευή σε δήλωσή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS.
Αν και οι εταιρείες σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, συμπεριφέρονται με διαφορετικές στρατηγικές στην πραγματικότητα η γενική κατάσταση επαληθεύει την άποψη ότι το 2016 οι νέες δοκιμές και οι καινοτόμες έρευνες θα αφορούν οικόπεδα που έχουν ήδη μελετηθεί και όπου υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις γεώτρησης. Η τάση αυτή ισχύει και για τη Ρωσία, επαληθεύοντας την άποψη ότι οι εταιρείες θα αποφύγουν οποιαδήποτε νέα έξοδα σε έρευνες με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Ωστόσο ο κ. Donskoi δεν πιστεύει ότι η μείωση της γεωλογικής έρευνας θα επηρεάσει την τρέχουσα παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων της παραγωγής υδρογονανθράκων. Ο κ. Donskoi δήλωσε σχετικά ότι η γεωλογική εξερεύνηση οικοπέδων είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, και στην ουσία αφορά εκμετάλλευση κοιτασμάτων που θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μετά από μια πενταετία.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι ρωσικές εταιρείες θα επικεντρωθούν φέτος στην περαιτέρω διερεύνηση της απόδοσης των υφισταμένων υποδομών στα οικόπεδα που ήδη υπάρχει εκμετάλλευση. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός θεωρεί ύψιστης σημασίας την ανάπτυξη της γεωλογικής εξερεύνησης η οποία συνδέεται όχι μόνο με την ενεργειακή επάρκεια μιας χώρας αλλά και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη μιας περιοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.