Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

1246
Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη

Ένα τμήμα του τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης θα ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2018 ενώ η τρίτη γέφυρα της πόλης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του τον Αύγουστο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας στο πρακτορείο Ανατολή. Πιο συγκεκριμένα σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι το νέο αεροδρόμιο θα κοστίσει 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ και θα έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Η κοινοπραξία Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon, μια σημαντική και πρωτοποριακή κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών, κέρδισε διαγωνισμό για την κατασκευή και διαχείριση του τρίτου αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη το 2013, η οποία έχει δεσμευτεί να καταβάλει στην κυβέρνηση από τα τέλη εξυπηρέτησης επιβατών και αεροσκαφών 22.100.000.000 ευρώ για τα επόμενα 25 έτη, αρχής γενομένης από το 2017.
Το νέο αεροδρόμιο σταδιακά θα μπορεί να εξυπηρετεί έως και 150 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ αναμένεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει επίσης ως κόμβος για τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας Turkish Airlines, ο οποίος συνδέει την Πόλη με 200 διεθνείς προορισμούς.
Ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης, ότι η τρίτη γέφυρα της Κωνσταντινούπολης θα εγκαινιαστεί κανονικά τον Αύγουστο ενώ σχετικά με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση συμφώνησε στη δυσκολία που παρουσιάζεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, αλλά εξήγησε ότι δεν θεωρεί ότι τα μεγάλα έργα της χώρας θα επηρεαστούν αρνητικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.