Nέες ευκαιρίες για Ro Ro και Ro Pax στη Βαλτική

Nέες ευκαιρίες για Ro Ro και Ro Pax στη Βαλτική

173
Nέες ευκαιρίες για Ro Ro και Ro Pax στη Βαλτική

Λιθουανικές και Ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα σταθερής εκμετάλλευσης τακτικών δρομολογίων με RO RO και RO PAX πλοία από τη Ρωσία προς τη Γερμανία παρακάμπτοντας την Πολωνία. Αν και ο κύκλος εργασιών ειδικά για το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας-Λιθουανίας μειώθηκε κατά 40% το 2015, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο κρατών, η παράλληλη αντιπαλότητα των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας οδηγεί τις ναυτιλιακές εταιρείες της περιοχής στην εκμετάλλευση σημαντικών ευκαιριών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS οι ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες ήδη ενδιαφέρονται για γραμμές ferry boat μεταξύ Ρωσικών λιμένων και Γερμανίας.
Η απόφαση για την έναρξη της πορθμειακής γραμμής ελήφθη μετά από τα προβλήματα ως προς τη διαμετακόμιση φορτίων μεταξύ της Ρωσίας και της Πολωνίας στις αρχές Φεβρουαρίου. Όταν η διαμετακόμιση φορτίων σε όλη την Πολωνία αποκλείστηκε οι μεταφορικές εταιρείες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οδικές παρακάμψεις σε περιοχές με ακραία καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τα έξοδα αποστολής να αυξηθούν κατά 50%. Eιδικά το λιμάνι στην Klaipėda, κατά τη διάρκεια της κρίσης μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας, κατέστη όλες τις προηγούμενες εβδομάδες ένας σημαντικός τερματικός σταθμός μεταφόρτωσης για προϊόντα από την Πολωνία και κυρίως την ΕΕ προς τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.