40 δεξαμενόπλοια φορτωμένα με πετρέλαιο περιμένουν στα ανοιχτά του Ρότερνταμ

40 δεξαμενόπλοια φορτωμένα με πετρέλαιο περιμένουν στα ανοιχτά του Ρότερνταμ

1194
40 δεξαμενόπλοια φορτωμένα με πετρέλαιο περιμένουν στα ανοιχτά του Ρότερνταμ

Σχεδόν 40 δεξαμενόπλοια φορτωμένα με πετρέλαιο βρίσκονται στα ανοιχτά του Ρότερνταμ περιμένοντας βελτίωση των τιμών του πετρελαίου. Την είδηση μετέδωσε πριν λίγες ημέρες το ειδησεογραφικό δίκτυο «nos.nl», και μάλιστα στον ιστότοπό του έχει αναρτηθεί και ένα βίντεο που δείχνει τα δεκάδες δεξαμενόπλοια στα ανοιχτά των ολλανδικών ακτών.
Με δεδομένο ότι η παραγωγή πετρελαίου συνεχίζει να κινείται στα ίδια επίπεδα χωρίς μείωση -προς το παρόν- οι έμποροι δεν είναι σε θέση να πωλούν επαρκείς ποσότητες και από την άλλη η υπερπαραγωγή έχει οδηγήσει τις χερσαίες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου να αγγίξουν ήδη επίπεδα απόλυτης πληρότητας.
Ο εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ Sjaak Poppe σε δηλώσεις του προς το «nos.nl» σημείωσε ότι ο αριθμός των δεξαμενοπλοίων που παραμένουν αγκυροβολημένα είναι σαφώς υψηλότερος από ότι συμβαίνει συνήθως. Ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι τα περισσότερα από τα δεξαμενόπλοια αναμένουν βελτίωση των τιμών του πετρελαίου για να μπορέσουν να πωληθεί το φορτίο τους σε καλύτερη τιμή.
Τέλος, ο Poppe σημείωσε ότι η ναυτιλιακή δραστηριότητα στο Ρότερνταμ δεν παρεμποδίζεται από τα αγκυροβολημένα δεξαμενόπλοια, καθώς αυτά βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές, προοριζόμενες για πλοία σε αναμονή εκφόρτωσης.
Μπορείτε να δείτε σε βίντεο τα δεξαμενόπλοια, αγκυροβολημένα στα ανοιχτά των ολλανδικών ακτών.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.
http://nos.nl/artikel/2088982-file-voor-de-kust-volle-olietankers-wachten-op-betere-olieprijs.html

Φωτό: flickr.com/Kees Torn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.