Oι διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ τα επόμενα «θύματα» της παγκόσμιας...

Oι διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ τα επόμενα «θύματα» της παγκόσμιας ύφεσης

438
Oι διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ τα επόμενα «θύματα» της παγκόσμιας ύφεσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου «portoverview.com», που θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τους λιμένες τις Aφρικανικής Ηπείρου, οι διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ αναμένεται να είναι τα επόμενα «θύματα» της παγκόσμιας ύφεσης.
Ειδικότερα, η υπερπροσφορά χωρητικότητας και οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές των καυσίμων, έχουν οδηγήσει πολλούς μεταφορείς ανά τον κόσμο να ανασχεδιάσουν τα δρομολόγια τους μακριά από τις δύο πιο βασικές ναυτιλιακές «αρτηρίες» του πλανήτη και να τα πραγματοποιούν επιλέγοντας τον περίπλου της αφρικανικής ηπείρου.
Τα στοιχεία, μάλιστα, της «SeaIntel» επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, καθώς στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, 115 πλοία που εκτελούσαν πλόες σε ανατολική ακτή των Η.Π.Α, Ασία και Βόρεια Ευρώπη, επέλεξαν να περάσουν από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας αντί να αξιοποιήσουν τις πολυσύχναστες διώρυγες.
Επίσης, να σημειωθεί ότι δεν είναι τόσο η μείωση του κόστους το μοναδικό πλεονέκτημα από την αποφυγή χρησιμοποίησης των διωρύγων, αλλά και η «αύξηση» της απόστασης των δρομολογίων, μέσω της οποίας θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερπροσφοράς και να σταθεροποιηθεί η μεταβλητότητα στη ναυλαγορά liner.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.