Προς συγχώνευση οδηγούνται τα UK και Britannia P&I Clubs

Προς συγχώνευση οδηγούνται τα UK και Britannia P&I Clubs

152
Προς συγχώνευση οδηγούνται τα UK και Britannia P&I Clubs

Δύο από τoυς μεγαλύτερους αλληλοασφαλιστικούς συνεταιρισμούς (P&I Clubs), οι Britannia και UK, αναμένεται να ανακοινώσουν σχέδια συγχώνευσης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Britannia P&I Club, ενώ το αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στην παγκόσμια ναυτασφαλιστική αγορά.
Φήμες για αυτή τη συγχώνευση υπήρχαν στην αγορά για μήνες, ενώ γίνεται αντιληπτό πως τα δύο clubs έχουν πλέον φτάσει κοντά σε συμφωνία.
Το επόμενο σημαντικό βήμα, είναι τα μέλη των δύο clubs να δώσουν το πράσινο φως για την συγχώνευση, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Αν τελικά η συμφωνία πραγματοποιηθεί, τότε τα μέλη των δύο clubs αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά, μεταξύ άλλων, από τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν.
Τα UK & Britannia P&I clubs βρίσκονται ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων διεθνώς clubs, ενώ υπολογίζεται πως μια ενδεχόμενη συγχώνευση, θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο P&I Club παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή, το Gard, είναι το μεγαλύτερο από τα 13 διεθνή clubs, με τα μέλη του να διαχειρίζονται περισσότερους από 189 εκ. grt., μέγεθος που αντιστοιχεί στο 17,12% της συνολικής χωρητικότητας των πλοίων που είναι ασφαλισμένα σε P&I Clubs. Στην περίπτωση, όμως, που τα μέλη των δύο clubs αποδεχθούν την συγχώνευση, τότε το νέο club θα καταστεί το μεγαλύτερο club παγκοσμίως.
Να σημειωθεί, ότι στις 20 Φεβρουαρίου του 2015, τα μέλη του UK Club διαχειρίζονταν στόλο συνολικής χωρητικότητας 127 εκ. grt., ενώ το Britannia, 108,5 εκ. Τα δύο clubs συνδυαστικά, διαχειρίζονταν το 23,65% της παγκόσμιας χωρητικότητας.

Φωτό: flickr.com/Ferda Hejl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.