Νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG) ενάντια στη ρύπανση του αέρος

Νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG) ενάντια στη ρύπανση του αέρος

156
Νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG) ενάντια στη ρύπανση του αέρος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του West of England P&I Club, από τις 29 Φεβρουαρίου 2016 η Αμερικανική Ακτοφυλακή θα εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο δειγματοληψίας καυσίμων από τα πλοία που καταπλέουν σε λιμένες των Η.Π.Α.
Πιο συγκεκριμένα, η δειγματοληψία αυτή αποσκοπεί στο να προσδιοριστεί ο αριθμός των πλοίων που πραγματικά ακολουθούν τους κανονισμούς του παραρτήματος VI της ΜARPOL, μέσα στο οποίο ορίζονται και οι SECAs, δηλαδή οι θαλάσσιες περιοχές στις οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται καύσιμα με ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό θείου και στις οποίες περιλαμβάνεται η πλειονότητα των λιμένων της Βορείου Αμερικής.
Αξίζει να αναφερθεί πως η USCG θα αναζητήσει δείγματα μόνον από ορισμένους λιμένες -δεν έχει, όμως, αναφέρει ποιοι θα είναι αυτοί- και πως θα επικεντρωθεί σε πλοία ξένης σημαίας.
Τα δείγματα αυτά θα ζητηθεί να ληφθούν κατά τη διάρκεια μιας κανονικής επιθεώρησης Port State Control (PSC). Σημειώνεται ότι η επιθεώρηση πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση και ότι ο πλοίαρχος διατηρεί την δυνατότητα άρνησης παράδοσης των δειγμάτων στις αρχές.
Να σημειωθεί ότι εάν τα δείγματα παραδοθούν εθελοντικά, τότε το πλοίο και το πλήρωμα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο κίνδυνο για πρόστιμο ή ποινή. Στην περίπτωση, όμως, που ο πλοίαρχος επιλέξει να μην δώσει τα δείγματα, τότε οι αμερικανικές αρχές έχουν την δυνατότητα να τα απαιτήσουν.
Εάν, τώρα, τα ληφθέντα δείγματα δεν πληρούν τους τοπικούς κανονισμούς, τότε δύναται να επιβληθεί χρηματική ποινή ακόμα και κράτηση του πλοίου από τις αρχές.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα σχετικά με την νέα απόφαση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, εδώ: Marine Safety Information Bulletin – Voluntary Vessel Fuel Oil Sampling Program

Φωτό: flickr/com/Rudy Chiarello

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.