Η Μάλτα εξελίσσεται σε ηγέτιδα δύναμη της ναυτιλίας

Η Μάλτα εξελίσσεται σε ηγέτιδα δύναμη της ναυτιλίας

1273
Η Μάλτα εξελίσσεται σε ηγέτιδα δύναμη της ναυτιλίας

Eξαιρετικά ευοίωνες είναι οι προοπτικές για το νηολόγιο της Μάλτας, μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού σχετικά με την πορεία των εγγραφών στο ανοικτό νηολόγιο. Η σημαία της Μάλτας κατέγραψε για το 2015 αριθμούς νέων νηολογήσεων – ρεκόρ και το συγκεκριμένο άλμα θεωρείται πολιτική επιτυχία των αρμοδίων υπουργών.
Το 2015 νηολογήθηκαν στη σημαία πάνω από 900 πλοία και ως εκ τούτου, το Μαλτέζικο ανοικτό νηολόγιο είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη, καθώς και το 6ο μεγαλύτερο νηολόγιο πλοίων σε όλο τον κόσμο, με μέσο όρο ηλικίας των πλοίων στα 6,7 χρόνια.
Το νηολόγιο της Μάλτας έχει γίνει επίσης ένας παγκόσμιος ηγέτης στα σούπερ γιοτ. Μια αύξηση στις νηολογήσεις κατά 10,8% στα σούπερ γιοτ (άνω των 24 μέτρων σε μήκος ) καταγράφηκε από τη Βαλέτα και συνεπακόλουθα, μέχρι το τέλος του 2015, συνολικά 501 σούπερ γιοτ φέρουν σήμερα τη σημαία της Μάλτας.
Η αλματώδης πορεία του νηολογίου οφείλεται στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στις νηολογήσεις, στη βελτιωμένη απόδοση σε ελέγχους Port State Controls αλλά και στο ευνοϊκό και σαφές φορολογικό πλαίσιο που έχει σχεδιασθεί για τη ναυτιλία και τα πλοία εγγεγραμμένα στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.