Λιθουανικός λιμένας κυρίαρχος στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Βαλτική

Λιθουανικός λιμένας κυρίαρχος στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Βαλτική

100
Λιθουανικός λιμένας κυρίαρχος στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην Βαλτική

Ο λιμένας της Κλάιπεντα, που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, είναι το πιο σημαντικό λιμάνι της Λιθουανίας και ένας από τους πιο σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η λιμενική αρχή της Κλάιπεντα, ο λιμένας κατάφερε να διατηρήσει την θέση του και τον Ιανουάριο, ως το κύριο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων της Βαλτικής, παρά τη μείωση στα διακινηθέντα εμπορευματοκιβώτια.
Συγκεκριμένα από τον λιμένα της Κλάιπεντα διακινήθηκαν μέσα στον Ιανουάριο 31.600 TEUs, αριθμός μειωμένος κατά 7,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, όταν είχαν διακινηθεί 34.200 TEUs. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για όλο το 2015 ο λιμένας κατέγραψε μείωση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων της τάξης του 12,8% σε σχέση με το 2014.
Μείωση, όμως, κατά την περίοδο του Ιανουαρίου 2016 παρατηρήθηκε και στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Ρίγας (Λετονία), με τη μείωση να αγγίζει το 13,2% (26.100 TEUs), όσο και στο λιμένα του Ταλίν με τη μείωση να φτάνει το 11,3% (15.300 TEUs). Από την άλλη, ο μόνος λιμένας στην Βαλτική, που κατόρθωσε να πετύχει αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων είναι η Λιέπαγια, στη δυτική Λετονία, όπου σημειώθηκε αύξηση στην διακίνηση κατά 4,2%.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ/AFI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.