Η Ινδονησία σε ανοικτό πόλεμο με τους παράνομους αλιείς

Η Ινδονησία σε ανοικτό πόλεμο με τους παράνομους αλιείς

67
Η Ινδονησία σε ανοικτό πόλεμο με τους παράνομους αλιείς

Η Ινδονησία βύθισε αρχή της εβδομάδος 30 πλοία τα οποία θεωρήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές ότι διέπρατταν το έγκλημα της παράνομης αλιείας στα ύδατα της χώρας. Τα 30 πλοία είναι πλέον ανάμεσα στα 151 που καταστράφηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται φέτος σε πέντε διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές και τοποθεσίες με σκοπό την αποτροπή σκαφών από την παράνομη αλιεία εντός των εθνικών υδάτων. Από τα 30 πλοία, 11 ήταν από το Βιετνάμ, 8 από τη Μαλαισία,7 από τις Φιλιππίνες και 4 από την Ινδονησία. Από τον Οκτώβριο 2014, η Ινδονησία έχει βυθίσει 151 πλοία: 50 από το Βιετνάμ, 43 από τις Φιλιππίνες, 21 από την Ταϊλάνδη, 20 από τη Μαλαισία, δύο από την Παπούα- Νέα Γουινέα, 1 από την Κίνα και 14 από την Ινδονησία.
Η Ινδονησία έχει κηρύξει έναν καθολικό πόλεμο κατά της παράνομης αλιείας και η εφαρμογή της ακραίας πολιτικής της βύθισης πλοίων είναι η ύστατη προσπάθεια της Τζακάρτα να σταματήσει τη λεηλασία των θαλασσών της από αλλοδαπούς αλλά και εγχώριους παράνομους ή παράτυπους αλιείς, πλοιοκτήτες ή ναυτικούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.