Αυξημένες ληστρικές επιθέσεις εναντίον πλοίων στη δυτική Ινδία

Αυξημένες ληστρικές επιθέσεις εναντίον πλοίων στη δυτική Ινδία

81
Αυξημένες ληστρικές επιθέσεις εναντίον πλοίων στη δυτική Ινδία

Tα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στη ΝΑ Ασία και στην Ινδική χερσόνησο έχουν καταγράψει μια ελαφρά αύξηση τον Ιανουάριο το 2016, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ReCAAP.
Συνολικά εννέα περιστατικά ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων αναφέρθηκαν στην Ασία τον Ιανουάριο, ενώ δεν υπήρξαν αναφερθέντα περιστατικά πειρατείας. Κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν αφορούσαν κλοπή φορτίου από δεξαμενόπλοια.
Από τα εννέα επεισόδια, έξι αναφέρθηκαν στις δυτικές ακτές της Ινδίας. Όλα τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες. Οι επιτυχημένες απόπειρες κλοπής αναφέρονται σε 3 ενώ οι δράστες διέφυγαν χωρίς να πραγματοποιήσουν καμία ληστεία ή κλοπή, μόλις το πλήρωμα τους εντόπισε. Ωστόσο κανένας ναυτικός δεν τραυματίσθηκε από τις επιθέσεις ή τις απόπειρες. Περιστατικά αναφέρθηκαν επίσης στο εξωτερικό αγκυροβόλιο στο λιμένα Tianjin, στην Κίνα, στο Βιετνάμ, και στο λιμένα Galang στην Ινδονησία.
«Η κατάσταση της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία, έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2015. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη για την ενίσχυση της ασφάλειας των λιμένων σε ορισμένες περιοχές» ανακοίνωσε το επιτελείο της, ReCAAP.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.