Αυξημένες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

51
Αυξημένες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της αποσυμφόρησης των νησιών, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας ότι αφίχθησαν, σήμερα, στο λιμένα Πειραιά, τέσσερις χιλιάδες τετρακόσιοι είκοσι επτά (4.427) μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο «η ανωτέρω μαζική άφιξη οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ανατολικό Αιγαίο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου των επιβατηγών πλοίων και την καθυστέρηση της ομαλούς μεταφοράς των μεταναστών και προσφύγων στον Πειραιά.
Επισημαίνεται ότι, η κατάσταση στο λιμένα Πειραιά έχει ήδη ομαλοποιηθεί, ενώ με πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, την Ελληνική Αστυνομία και τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα, κάθε αντίστοιχη μαζική άφιξη μεταναστών και προσφύγων στο λιμένα Πειραιά».
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.