3 μέλη του ΟΠΕΚ και ένα μη-μέλος συμφωνούν να παγώσουν την...

3 μέλη του ΟΠΕΚ και ένα μη-μέλος συμφωνούν να παγώσουν την παραγωγή του πετρελαίου

137
3  μέλη του ΟΠΕΚ και ένα μη-μέλος συμφωνούν να παγώσουν την παραγωγή του πετρελαίου

H Βενεζουέλα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και το Κατάρ συμφωνήσαν να παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να συνδράμουν στη σταθεροποίηση των τιμών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Eulogio Del Pino.
Οι τέσσερις χώρες – 3 εκ των οποίων είναι μέλη του ΟΠΕΚ και ένα μη-μέλος, η Ρωσία – έχουν ήδη συμφωνήσει να παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου και προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με άλλους σημαντικούς παραγωγούς, μεταξύ των οποίων το Ιράν και το Ιράκ. Οι 4 υπουργοί Πετρελαίου σε συνάντηση κορυφής στη Ντόχα του Κατάρ αποφάσισαν επίσης να συσταθεί μια επιτροπή παρακολούθησης των αποτελεσμάτων του παγώματος της παραγωγής.
“Σήμερα, έχουμε καταφέρει μια ιστορική συμφωνία για τη Βενεζουέλα και τις υπόλοιπες χώρες ως προς τη σταθεροποίηση της αγοράς», ανακοίνωσε ενδεικτικά ο κ. Del Pino στο Twitter. Ο υπουργός, θα επισκεφθεί την Τεχεράνη την Τετάρτη για να πείσει άλλα σημαντικά μέλη του ΟΠΕΚ να αποδεχθούν τη νέα συμφωνία. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει μια περιοδεία δύο εβδομάδων για να πείσει το σύνολο των κρατών μελών του ΟΠΕΚ για την ανάγκη να εργαστούν από κοινού ώστε να επιτευχθεί σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου.
Στο ίδιο πλαίσιο η Βενεζουέλα θα αυξήσει τις τιμές της βενζίνης την ερχόμενη Παρασκευή, για πρώτη φορά σε 20 χρόνια, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ταραγμένη εθνική οικονομία που έχει συρρικνωθεί από τις εξαγωγές και τις χαμηλές τιμές πώλησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.