«Μη μας αφήνετε μόνους με την Γαλλία» ζητά η Lufthansa από τους...

«Μη μας αφήνετε μόνους με την Γαλλία» ζητά η Lufthansa από τους Βρετανούς

148
«Μη μας αφήνετε μόνους με την Γαλλία» ζητά η Lufthansa από τους Βρετανούς

Μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωση στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις «θα νοιώσουν μοναξιά» σε μία Ευρώπη χωρίς την Βρετανία, χωρίς δηλαδή το πολιτικό αντίβαρο απέναντι σε «σοσιαλιστικές» χώρες όπως η Γαλλία.
Ο κ. Spohr θεωρεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από ένα πιθανό Brexit στην εταιρεία του θα είναι περιορισμένες. Άλλωστε, όπως σημείωσε ο ίδιος, «ιστορικά η αεροπορία έχει επιδείξει ότι είναι σε θέση να λειτουργήσει πέρα και πάνω από κρατικά σύνορα».
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο ίδιος είναι υπέρ της παραμονής των Βρετανών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτή του την ελπίδα εξέφρασε και στην ομιλία του ενώπιον του βρετανικού ακροατηρίου την περασμένη Τετάρτη.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Lufthansa κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τα συνδικάτα των πιλότων και των ιπτάμενων συνοδών και η διοίκησή της ελπίζει να μιμηθεί το επιτυχημένο παράδειγμα της British Airways και όχι αυτό της Air France, με την διοίκηση της τελευταίας να δέχεται τον περασμένο Οκτώβριο την επίθεση μίας ομάδας εργαζομένων.
Η Lufthansa, μάλιστα, πέτυχε να κλείσει ένα από τα μέτωπά της που αφορά στις αμοιβές του προσωπικού εδάφους, ενώ το περασμένο Ιανουάριο προχώρησε και σε συμφωνία σχετικά με το ύψος των μισθών και των συντάξεων του ιπτάμενου προσωπικού της.

Φωτό: flickr.com/Christian Junker

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.