Εκδήλωση για τους φιλοσόφους που ταξίδεψαν με το πλοίο “Mataroa”*

Εκδήλωση για τους φιλοσόφους που ταξίδεψαν με το πλοίο “Mataroa”*

203
Εκδήλωση για τους φιλοσόφους που ταξίδεψαν με το πλοίο “Mataroa”*

Εκδήλωση με θέμα: «Κορνήλιος Καστοριάδης – Κώστας Παπαϊωάννου, δυο φιλόσοφοι του “Mataroa”* – 70 χρόνια από το περίφημο ταξίδι του πλοίου» διοργανώνει το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιώργος Πολίτης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, με θέμα: Κορνήλιος Καστοριάδης: από τη μαθητεία στον Πλάτωνα στην κριτική στον Μαρξ και η Παναγιώτα Βάσση, Δρ. Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, με θέμα: Κώστας Παπαϊωάννου. Ο “παραγνωρισμένος” φιλόσοφος του Mataroa.
*Το πλοίο Mataroa: Το βράδυ εκείνο της διαφυγής προς τη Γαλλία, στις 21 Δεκεμβρίου 1945, οι νεαροί Έλληνες της «υποτροφιάδας» ανέμεναν το πλοίο σαν «κιβωτό ελευθερίας»: νέοι άνθρωποι που αργότερα θα γίνονταν ευρέως γνωστοί ως σημαίνουσες προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, επιβιβάστηκαν στο πλοίο Mataroa.

Η φωτο του πλοίου είναι από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.