Ξανανοίγει ο φάκελος με το πλοίο του θανάτου

Ξανανοίγει ο φάκελος με το πλοίο του θανάτου

1191
Ξανανοίγει ο φάκελος με το πλοίο του θανάτου

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σήμερα ξανάνοιξε η υπόθεση του πλοίου Sage Sagittarius, ενός φορτηγού πλοίου που είχε συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα το 2012 όταν ήρθαν στο φως στοιχεία για τρεις θανάτους μελών του πληρώματος, τα αίτια των οποίων ακόμα παραμένουν ανεξιχνίαστα.

Το πλοίο – το οποίο είναι Ιαπωνικών συμφερόντων – είχε γίνει γνωστό στα Μέσα Ενημέρωσης με το όνομα “death ship”, καθώς η αλλοπρόσαλλη και άκρως επιθετική, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, συμπεριφορά του Πλοιάρχου, Venancio Salas, έγειρε ερωτήματα από τις Αυστραλιανές αρχές σχετικά με τους μυστήριους θανάτους που έλαβαν χώρα σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα της Ιατροδικαστικής έκθεσης που αφορά το ένα θύμα και συγκεκριμένα τον αρχιμάγειρα Cesar Llanto, αναφέρει πως πιθανότατα υπήρξε ανθρωποκτονία και άρα το θύμα δεν ήταν αυτόχειρας, όπως αναφέρεται στην επίσημη απολογία του Πλοιάρχου. Δύο εβδομάδες μετά από την πρώτη πιθανή ανθρωποκτονία, το δεύτερο θύμα, ο Α’ μηχανικός Hector Collado υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από ατύχημα στο μηχανοστάσιο και υπέκυψε τελικά στα τραύματα του, ενώ η παρουσία διάσπαρτων κηλίδων αίματος στο πλοίο μαρτυρά την πιθανότητα συνειδητής πρόθεσης από τη μεριά του δράστη. Το τρίτο θύμα, ο Ιάπωνας επιθεωρητής Kosaku Monji, έπεσε νεκρός μετά από την «ατυχή» είσοδο του στην κορδέλα του σιλό (conveyor belt).

Ο λόγος που ’άνοιξε’ η ξεχασμένη υπόθεση από το 2012, είναι διότι ο πλοίαρχος Venancio Salas εισήλθε ξανά σε Αυστραλιανά ύδατα, έχοντας υπό την πλοιαρχία του νέο πλοίο, το Kypros Sea. Τ πορίσματα της νέας έρευνας θα δημοσιοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή.

Photo: Marinetraffic.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.