H Balearia ναυπηγεί επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο που θα κινείται με ντίζελ...

H Balearia ναυπηγεί επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο που θα κινείται με ντίζελ αλλά και LNG

297
H Balearia ναυπηγεί επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο που θα κινείται με ντίζελ αλλά και LNG

Η ισπανική ναυτιλιακή εταιρεία Balearia έχει υπογράψει συμφωνία με τα ισπανικά ναυπηγεία Construcciones Navales del Norte, που ελέγχουν και το ναυπηγείο LaNaval στο Μπιλμπάο, συμφωνία για τη ναυπήγηση ενός νέου επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου, το κόστος κατασκευής του οποίου εκτιμάται στα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει και σε παραγγελία ενός ακόμα επιβατηγού – οχηματαγωγού στην ίδια τιμή.

Να σημειωθεί, ότι η εταιρεία Balearia έχει ζητήσει χρηματοδότηση ύψους € 125 εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment/EFSI), γνωστό ως «σχέδιο Γιούνκερ», με στόχο την βελτίωση των όρων μετακίνησης επιβατών μεταξύ των Βαλεαρίδων Νήσων και της ηπειρωτικής Ισπανίας. Το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το 2019.

Το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει 1.600 επιβάτες, ενώ θα κινείται με μηχανές διπλού καυσίμου χρησιμοποιώντας πετρέλαιο ή υγροποιημένο φυσικό αέριο. Θα έχει μήκος 232,2 και πλάτος 30.4 μέτρα, ενώ θα αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 23 κόμβους.

Φωτό: www.balearia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.