Η Πολωνία στρέφει το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον προς την Ινδία

Η Πολωνία στρέφει το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον προς την Ινδία

76
Η Πολωνία στρέφει το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον προς την Ινδία

Η Πολωνία και η Ινδία είναι δύο οικονομίες που παρουσιάζουν αξιοσημείωτη σταθερότητα με προοπτικές ανάπτυξης μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Πολωνίας Piotr Gliński οι δύο χώρες έχουν κάθε συμφέρον να συσφίξουν τις διμερείς οικονομικές τους σχέσεις και να αναδειχθούν σε στρατηγικούς εταίρους.

Ο Gliński βρέθηκε στην Ινδία για να συμμετάσχει στο φόρουμ «Make in India Week», που διοργανώνεται στο Μουμπάι (13-18 Φεβρουρίου), από την τοπική κυβέρνηση της Μαχαράστρα και της συνομοσπονδίας των Ινδών βιομηχάνων (CII). To φόρουμ είναι αφιερωμένο στις προοπτικές ανάπτυξης της ινδικής οικονομίας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας στην δική του παρέμβαση τόνισε με έμφαση ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας του προς την Ινδία αλλά και της Ινδίας προς την Πολωνία, σε τομείς όπως είναι οι νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, ο γεωργικός εξοπλισμός, η επεξεργασία τροφίμων, η κατασκευή επίπλων, η εξορυκτικός τομέας, η άμυνα και η αυτοκινητοβιομηχανία.
Φωτό: flickr.com/Sylwester Czopek

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.