Ένα ακόμη πλοίο στα δίχτυα του λαθραίου πετρελαίου

Ένα ακόμη πλοίο στα δίχτυα του λαθραίου πετρελαίου

283
Ένα ακόμη πλοίο στα δίχτυα του λαθραίου πετρελαίου

Πριν από λίγες ώρες ήρθαν στην δημοσιότητα στοιχεία για την κράτηση μιας φορτηγίδας πετρέλευσης στα χωρικά ύδατα της Λιβύης από τις τοπικές αρχές, καθώς απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Πλοίαρχο και στα 12 μέλη του πληρώματος για λαθραία μεταφορά βενζίνης.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο – ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία Σιέρρα Λεόνε, κατασκευής του 1975 – μετέφερε 1.6 εκατομμύρια λίτρα λαθραίας βενζίνης, συμφωνία με τις Λιβυκής αρχές.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Tobruk είναι αμείλικτη σε θέματα λαθρεμπορίου, και απαιτεί για οποιοδήποτε μεταφορά πετρελαίου στα χωρικά της ύδατα ειδική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.  Σε περίπτωση μεταφοράς χωρίς την προαναφερόμενη άδεια, η μεταφορά θα θεωρείται λαθραία και οι αρχές δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μαχητικά της αεροπορίας, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, εναντίον των λαθρεμπόρων.

Photo: Lou Vest

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.