Αεροπλανοφόρο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο

Αεροπλανοφόρο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο

382
Αεροπλανοφόρο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο

Σύμφωνε με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ινδίας, το παλαιότερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, το INS Viraat, το οποίο υπηρετεί το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας, θα παροπλιστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα “καριέρα” ως πλωτό ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο. Το Υπουργείο Άμυνας της χώρας προτείνει να μετατραπεί το ηλικίας 60 ετών αεροπλανοφόρο σε τουριστική εγκατάσταση μέσω της σύστασης μίας κοινοπραξίας με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας, της Visakhapatnam Urban Development Authority και ενός ιδιώτη επενδυτή ο οποίος δεν έχει αποκαλυφθεί. Το πλοίο θα τοποθετηθεί στο Visakhapatnam, στο οποίο βρίσκεται και το παροπλισμένο υποβρύχιο “Kursura”. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το αεροπλανοφόρο θα διαθέτει 500 δωμάτια και συνεδριακό κέντρο ικανό να φιλοξενήσει 500 άτομα. Καθ’ ότι πρόκειται για αεροπλανοφόρο, θα είναι εφικτή και η χρήση ελικοπτέρων για την μεταφορά των φιλοξενούμενών του

Το INS Viraat ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1944 αλλά ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 λόγω διαφόρων θεμάτων που ανέκυψαν κατά τη ναυπήγησή του. Το 1959 το 25.000 τόνων αεροπλανοφόρο εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου με την ονομασία HMS Hermesτο οποίο και υπηρέτησε μέχρι το 1984. H Ινδία αγόρασε το παροπλισμένο αεροπλανοφόρο και έπειτα από εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας.

Φωτό: U.S. Navy /Seaman Stephen W. Rowe

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.