Αλλάζει ο λιμενικός χάρτης της Βορείου Ευρώπης

Αλλάζει ο λιμενικός χάρτης της Βορείου Ευρώπης

237
Αλλάζει ο λιμενικός χάρτης της Βορείου Ευρώπης

Σε συνεχή πτωτική πορεία εμφανίζεται να είναι η κίνηση στο σημαντικότερο λιμάνι της Γερμανίας το Αμβούργο. Το λιμάνι του Αμβούργου κατέγραψε πτώση στον αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων που διακινήθηκαν στο τερματικούς σταθμούς του κατά 9,3 % για το 2015. Τα νέα αριθμητικά δεδομένα ουσιαστικά ‘υποβιβάζουν’ το κάποτε κραταιό λιμάνι του Βορρά στην τρίτη θέση πλέον ως προς την κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στη Βόρεια Ευρώπη μετά το Ρότερνταμ και την Αμβέρσα.
Το κορυφαίο λιμάνι της περιοχής το Ρότερνταμ διακίνησε 12,2 εκατ teu ενώ 9,6 teu διακινήθηκαν από το λιμάνι της Αμβέρσας.
Αναφορικά με την πτωτική πορεία του Αμβούργου ο Axel Mattern, εκπρόσωπος του εκτελεστικού συμβουλίου του λιμένα του Αμβούργου δήλωσε ότι η πτώση στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα κατά 14,4 %, και από τη Ρωσία κατά 34,4 % ήταν τόσο σημαντικές που δεν θα μπορούσαν να αντισταθμιστεί από την αύξηση που καταγράφηκε από άλλες χώρες όπως η Μαλαισία, η Ινδία, τα ΗΑΕ ή το Μεξικό.
Πτωτική κατά 38,8 % ήταν  επίσης η πορεία από την πολωνική αγορά η οποία οφείλεται στην αυξανόμενη πλέον συνδεσιμότητα Γκντανσκ με λιμένες της Ανατολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.