Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις προσωπικού από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό...

Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις προσωπικού από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα

164
Δεν έχουν τέλος οι απολύσεις προσωπικού από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα

Η εταιρεία Songa Offshore SE, μία νορβηγική-κυπριακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 και ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε εργασίες θαλάσσιων γεωτρήσεων, επικαλούμενη τις δυσκολίες της διεθνούς αγοράς πετρελαίου ανακοίνωσε την απόφασή της για μείωση του προσωπικού της κατά 200 άτομα.
Η απόφαση της Songa Offshore SE έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου απολύσεις είχαν ανακοινώσει και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό τομέα της Νορβηγίας, όπως είναι η Statoil.
Για την Songa Offshore η απόφαση περί περικοπής θέσεων εργασίας ήταν μία «πολύ σημαντική και αναγκαία προσαρμογή της εταιρείας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητά της αλλά και η βιωσιμότητά της σε μία ιδιαιτέρως απαιτητική αγορά».
Με βάση τα όσα αναφέρει η νορβηγική εφημερίδα, Dagens Næringsliv, που ειδικεύεται σε οικονομικά και επιχειρηματικά νέα, η τελευταία δουλειά που έχει αναλάβει η Songa Offshore είναι η κατασκευή εξεδρών τύπου «Cat-D» στο ναυπηγείο του Busan, της Νότιας Κορέας, για λογαριασμό της Statoil.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι περισσότερες από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα αφορούν προσωπικό της εταιρείας που εργάζεται στα ναυπηγικά της έργα στη Νότια Κορέα, αλλά και στις περιοχές του Stavanger αλλά και του Αμπερντίν στη Σκωτία.
Με αυτές τις περικοπές θέσεων, η Songa Offshore αναμένεται να μειώσει το λειτουργικό της κόστος κατά περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

Φωτό: http://www.songaoffshore.com/PublishingImages

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.