H LUKOIL αποφάσισε να προχωρήσει σε πώληση της αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων που...

H LUKOIL αποφάσισε να προχωρήσει σε πώληση της αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει στην ανατολική Ευρώπη

141
H LUKOIL αποφάσισε να προχωρήσει σε πώληση της αλυσίδας πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει στην ανατολική Ευρώπη

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η ελεγχόμενη από την ρωσική εταιρεία LUKOIL, LUKOIL Europe Holdings BV και η αυστριακή εταιρεία AMIC Energy Management GmbH υπέγραψαν μία σύμβαση για την πώληση στην αυστριακή εταιρεία περίπου 230 πρατηρίων υγρών καυσίμων σε Λιθουανία, Λετονία και Πολωνία.
Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την ενημέρωση της εταιρείας, η συμφωνία πρόκειται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον να υπενθυμίσουμε ότι η AMIC είχε προχωρήσει μέσα στο 2014 σε εξαγορά περίπου 240 πρατηρίων καυσίμων της Lukoil στην Ουκρανία, σε τιμή που άγγιζε τα 300 εκατομμύρια δολάρια, και δίνοντάς του το όνομα «AMIC Energy».
Επίσης, να σημειωθεί ότι η ρωσική LUKOIL, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Leonid Arnoldovich Fedun, είχε ήδη ενημερώσει τις διεθνείς αγορές ότι θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2016. Ο ίδιος είχε δηλώσει με έμφαση προ ολίγων εβδομάδων στο πρακτορείο TASS, ότι σε μία αγορά που βιώνει τα αποτελέσματα της υπερπροσφοράς είναι παράλογο η LUKOIL να κινηθεί προς την κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.