Η Ινδία επενδύει 1 τρις δολάρια σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους

Η Ινδία επενδύει 1 τρις δολάρια σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους

116
Η Ινδία επενδύει 1 τρις δολάρια σε λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ινδού υπουργού Nitin Gadkari, η χώρα του χρειάζεται να επενδύσει ένα χρηματικό ποσόν της τάξης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα χρόνια για να βελτιωθούν και εκσυγχρονιστούν οι υποδομές μεταφορών της Ινδίας μέσω κατασκευής νέων λιμένων, αεροδρομίων και δρόμων.
Ο Gadkari, μλώντας στο καλωδιακό κανάλι Rajya Sabha, που είναι το τηλεοπτικό κανάλι της Άνω Βουλής της Ινδίας, δήλωσε ότι για την κυβέρνησή του είναι μία σημαντικότατη πρόκληση η αναβάθμιση των υποδομών της Ινδίας, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει λάβει οριστική απόφαση για το μετασχηματισμό των υποδομών της Ινδίας και ότι σε κάθε περίπτωση τα απαραίτητα κονδύλια έχουν ήδη βρεθεί ή θα βρεθούν στο μέλλον.
Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του επισήμανε ότι «τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η νοοτροπία που κυριαρχεί στην Ινδία. Δυστυχώς έχουμε μία γραφειοκρατία με στοιχεία ανηθικότητας».
Αλλά ο ίδιος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν, καθώς ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει τις συζητήσεις με τους τραπεζίτες αλλά και με τις αναδόχους εταιρείες έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Στόχος είναι να εγκριθούν τα απαραίτητα έργα και «μέσα σε πέντε χρόνια να έχουν αλλάξει οι υποδομές της χώρας», όπως σημείωσε ο Gadkari.
Με βάση τις οικονομικές μελέτες, μία βελτίωση των υποδομών της χώρας θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ της κατά 2% ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας, μέσω βελτίωσης υπαρχόντων ή κατασκευής νέων λιμένων καθώς και μέσω ενίσχυσης του τομέα μεταφορών εσωτερικής ναυσιπλοΐας.

Φωτό: flickr.com / wackybecks / port town – visakhapatnam

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.