Δεμένα, πάλι, τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα, πάλι, τα πλοία στα λιμάνια

223
Δεμένα, πάλι, τα πλοία στα λιμάνια

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ ανακοίνωσαν νέα 48ωρη Πανελλαδική Πανεργατική κινητοποίηση, από 4 Φεβρουαρίου 06.00 έως 6 Φεβρουαρίου 06.00, «με κατεύθυνση την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου, με το ταξικό εργατικό κίνημα».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ως αιτήματα τα παρακάτω:
 “Ναυτολόγηση με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ, για τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε όλα τα πλοία του ν.27/75.
 Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα του 2009.
 Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ – ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
 Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
 Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος.
 Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές”.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.