ΑΝΕΚ LINES: Διπλή προσφορά ζωής

ΑΝΕΚ LINES: Διπλή προσφορά ζωής

99
ΑΝΕΚ LINES: Διπλή προσφορά ζωής

Η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο ταξίδεψαν και φέτος με την ANEK LINES με προορισμό την 10η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώθηκε στις 27/1, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων .
Παράλληλα για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ορίζοντα».
Πλήθος εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών αλλά και εργαζομένων της ΑΝΕΚ LINES, έδωσαν ελπίδα και ζωή με την εθελοντική συμμετοχή τους που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σχεδόν 40 μονάδες αίματος και δείγματος μυελού των οστών.
«Η μεγάλη κληρονομιά της Κρήτης είναι και οι άυλες αξίες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης» τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES, κος Γιώργος Κατσανεβάκης. Και συνέχισε «Έχουμε δημιουργήσει μία παράδοση στην Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία φέτος διευρύνθηκε μέσα από τη συνεργασία μας με το σύλλογο “Ορίζοντα”. Για να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και σε ανθρώπους με αιματολογικά προβλήματα και νεοπλασματικά νοσήματα.»
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», κα Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε «Η ΑΝΕΚ LINES είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον σύλλογό μας σαν αληθινός χορηγός ζωής με τις δύο εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούμε από κοινού κάθε χρόνο” . Επίσης, ανέφερε “πως το αποτέλεσμα των δράσεων του συλλόγου το 2015 ήταν ελπιδοφόρο, καθώς συγκεντρώθηκαν 715 φιάλες αίματος, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2014»
Η κα Αργυρώ Δρακάκη, Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «Ορίζοντα» τόνισε πόσο απλή, εύκολη και ανώδυνη είναι η διαδικασία τόσο της δειγματοληψίας όσο και της λήψης του μυελού των οστών και πρόσθεσε «Οι ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, είναι μεγάλες, δεδομένου ότι τρία παιδιά, είναι σε αναμονή και αναζητούν συμβατό δότη. Γι΄ αυτό ευχαριστούμε και πάλι την ANEK LINES που βρίσκεται πάνω από δέκα χρόνια έμπρακτα δίπλα σε μας και τις οικογένειες που στηρίζουμε, πρωτοστατώντας, παράλληλα σε δράσεις όπως η σημερινή».
Η ΑΝΕΚ LINES συνειδητή αρωγός σε δράσεις που αποτελούν ύψιστη μορφή αλληλεγγύης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όπως η διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δειγματοληψίας μυελού των οστών, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι “η προσφορά είναι στο αίμα μας”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.