Ο νορβηγικός όμιλος “Aker Solutions” προχωρά σε νέες απολύσεις

Ο νορβηγικός όμιλος “Aker Solutions” προχωρά σε νέες απολύσεις

114
Ο νορβηγικός όμιλος “Aker Solutions” προχωρά σε νέες απολύσεις

Ο νορβηγικός όμιλος εταιρειών Aker Solutions, που ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι θα προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού του κατά 900 θέσεις εργασίας, που θα σημαίνει ότι ο όμιλος θα έχει περιορίσει κατά ένα δέκατο το ανθρώπινό του δυναμικό μέσα σε δύο χρόνια, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου.
Όμως πέραν της πτώσης της τιμής ένας ακόμα λόγος που έχει οδηγήσει την εταιρεία στην απόφαση για μείωση του προσωπικού της είναι και η πρόσφατη απώλεια ενός μεγάλου συμβολαίου συντήρησης που είχε αναλάβει για λογαριασμό του νορβηγικού πετρελαϊκού κολοσσού Statoil.
Από τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία έχει ήδη μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 1.300 μόνιμες και προσωρινές θέσεις εργασίας.
Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Νορβηγίας είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τον κλάδο του πετρελαίου, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/KIM LALAND / STATOIL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.