Τίτλοι τέλους για την ελονοσία;

Τίτλοι τέλους για την ελονοσία;

66
Τίτλοι τέλους για την ελονοσία;

Η κυβέρνηση της Βρετανίας και ο Bill Gates ανακοίνωσαν την από κοινού συμμετοχή με 4,3 δις αμερικανικά δολάρια για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος που θα σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην εξάλειψη της ελονοσίας μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Τα κονδύλια θα συγκεντρωθούν σε ένα ταμείο έρευνας και ανάπτυξης με στόχο τη δραστική μείωση του κρουσμάτων του ιού που μεταδίδει την ασθένεια, η οποία είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Αφρική.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 120.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από ελονοσία το 2013. Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά ότι σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σε κίνδυνο να προσβληθεί από την ασθένεια .
“Ένας κόσμος χωρίς ελονοσία πρέπει να είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες της παγκόσμιας υγείας” ανέφερε στους The Times του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα ο κ. Gates.
“Είμαστε αισιόδοξοι ότι στη διάρκεια της ζωής μας, μπορούμε να εξαλείψουμε την ελονοσία και άλλες θανατηφόρες τροπικές ασθένειες αλλά και να αντιμετωπίσουν τις αναδυόμενες απειλές” συμπλήρωσε. Η βρετανική κυβέρνηση θα συμμετέχει στο πρόγραμμα με 713.000.000 αμερικανικά δολάρια ετησίως κάθε χρόνο μέχρι το 2021, ενώ το Ίδρυμα Gates θα συμβάλει με 200 εκατομμύρια ετησίως .

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.