Νέος ιός “χτυπά” τους ναυτικούς;

Νέος ιός “χτυπά” τους ναυτικούς;

1403
Νέος ιός “χτυπά” τους ναυτικούς;
Ο Γιάννης Πλατσιδάκης, Πρόεδρος της Intercargo και Managing Director Anangel Maritime Services Inc.

Ο ιός Ζήκα ο οποίος πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι εξαπλώνεται από τσίμπημα κουνουπιών και είναι ύποπτος για την πρόκληση βλαβών του εγκεφάλου σε βρέφη στη Βραζιλία, αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της Αμερικής σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ). Ειδικά οι χώρες της Νοτίου Αμερικής, εκτός από τη Χιλή, ενδέχεται σύμφωνα με τον ΠΟΥ να αντιμετωπίσουν φέτος αυξημένα κρούσματα.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι γυναίκες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε περιοχές όπου υπάρχουν κρούσματα του ιού Ζήκα θα πρέπει να συμβουλευτούν τοπικούς φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης πριν από το ταξίδι και κατά την επιστροφή. Ο ιός Ζήκα μπορεί να μεταδοθεί με το αίμα και έχει επίσης απομονωθεί και στο ανθρώπινο σπέρμα αλλά χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί εάν μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικώς. Οι ναυτικοί που ταξιδεύουν στην Αμερική θα πρέπει να ενημερωθούν για τον νέο ιό που προκαλεί αγωνία, ειδικά στους γυναικείους πληθυσμούς της Βραζιλίας.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ANTONIO LACERDA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.