Η Δανία έχει θέσει στόχο να εξάγει στο Ιράν προϊόντα αξίας 8...

Η Δανία έχει θέσει στόχο να εξάγει στο Ιράν προϊόντα αξίας 8 δις ευρώ

160
Η Δανία έχει θέσει στόχο να εξάγει στο Ιράν προϊόντα αξίας 8 δις ευρώ

Για την Δανία η άρση των οικονομικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν αναμένεται να ξαναθερμάνει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και να επιτρέψει τη σημαντική αύξηση των εξαγωγών της Δανίας προς την Τεχεράνη.
Η εταιρεία Dansk Industri (DI), η Συνομοσπονδία Βιομηχανιών της Δανίας, εξέφρασε την ικανοποίησή της στην είδηση για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, γεγονός που αφήνει ανοικτή πλέον την πόρτα σε μία μεγάλη αγορά 80 εκατομμυρίων καταναλωτών.
Ο Peter Thagesen, ένας από τους αντιπροέδρους της DI δήλωσε ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός της άρσης των κυρώσεων, με δεδομένο ότι το Ιράν ήταν πάντα μία απίστευτα συναρπαστική αγορά με καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις της Δανίας».
Ο ίδιος τόνισε, επίσης, ότι “στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας η Δανία έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις που επιτρέπουν την πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας. Και αυτήν την τεχνογνωσία μπορούμε να την εξάγουμε στο Ιράν, που την έχει μεγάλη ανάγκη».
Ο Thagensen σημειώνει, επίσης, ότι προς το παρόν οι εξαγωγές της Δανίας προς το Ιράν αγγίζουν τα περίπου €130.000.000, όταν σε μία ίδιου περίπου μεγέθους καταναλωτική αγορά όπως αυτή της Τουρκίας οι δανέζικες εξαγωγές αγγίζουν τα σχεδόν €1.100.000.000. Κατά συνέπεια, για την Συνομοσπονδία Βιομηχανιών της Δανίας το μέλλον της παρουσίας των δανέζικων προϊόντων στην ιρανική αγορά εμφανίζεται ευοίωνο.
Από την άλλη, βέβαια, ο Thagensen τονίζει ότι «κατά την διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ετών το Ιράν είχε καταστεί η πλέον δύσκολη αγορά για όποια επιχείρηση ήθελε να δραστηριοποιηθεί. Είναι μία αγορά που υπάρχει μεγάλη διαφθορά και όπου ο πολιτικός, οικονομικός και θρησκευτικός παράγοντας συμπλέκονται κατά έναν τρόπο απόλυτα άγνωστο για τις δυτικές αγορές και τα δυτικά επιχειρηματικά ήθη».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.