26 εταιρείες ζητούν συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση...

26 εταιρείες ζητούν συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας

67
26 εταιρείες ζητούν συμμετοχή στο γύρο παραχωρήσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας

Ένα σύνολο 26 εταιρειών έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις στο υπουργείου Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας για συμμετοχή στον 23ο γύρο παραχωρήσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.
Σύμφωνα τον Νορβηγό υπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας, Tord Lien, είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα του η διενέργεια νέων διαγωνισμών για χορήγηση αδειών αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, οι οποίοι θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα στην χώρα και βεβαίως την αύξηση της απασχόλησης.
«Ως εκ τούτου», τόνισε ο ίδιος «είναι άκρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσες πολλές εταιρείες έχουν υποβάλλει αιτήσεις, και ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός για τα οικόπεδα κυρίως στην περιοχή ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Νορβηγίας (East Finnmark).
Η χορήγηση αδειών παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο του 23ου γύρου αδειοδότησης για τη νορβηγική υφαλοκρηπίδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί πριν από το καλοκαίρι του 2016.
Σύμφωνα με τον Lien στόχος της νορβηγικής κυβέρνησης είναι οι πρώτες εργασίες γεωτρήσεις να μπορούν να διεξαχθούν στις αρχές του 2017.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PHOTOS CANIPXHAGEN OEYVINDSTATOIL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.