Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να...

Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει» η Maersk αισιοδοξεί για αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

255
Με την ελπίδα ότι Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει» η Maersk αισιοδοξεί για αύξηση των εμπορευματοκιβωτίων

Ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που ήδη μεταφέρονται δια θαλάσσης έχουν ήδη μια αυξητική πορεία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AP Moeller-Maersk A / S.
“Στις αρχές του τρέχοντος έτους, τα πράγματα φαίνονται λίγο καλύτερα», δήλωσε ο κ. Nils Andersen Smedegaard σε δηλώσεις του στο Νταβός της Ελβετίας στο πλαίσιο του διεθνές οικονομικού φόρουμ.
Η Maersk Line υπέστη το περασμένο έτος σημαντική πτώση στις πωλήσεις της αφού η συρρίκνωση της Κινεζικής οικονομίας, η αβεβαιότητα στην Ευρώπη αλλά και η υπερπροσφορά τονάζ κλόνισαν τη συγκεκριμένη αγορά.
Αν και η βιομηχανία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της πλεονάζουσας προσφοράς, η πλευρά της ζήτησης φαίνεται να κυμαίνεται φέτος σε καλύτερα επίπεδα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άντερσεν.
Ο Δανός επικεφαλής δήλωσε επίσης ότι το ανταγωνιστικό ευρώ και οι πολύ χαμηλές τιμές της ενέργειας είναι θετικές συνιστώσες για την ευρωπαϊκή οικονομία, οπότε η Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσει και πάλι να «καταναλώνει». Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν καλές προοπτικές και δυνατότητες για επενδύσεις σε διάφορες οικονομίες και αγορές στον πλανήτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.