Κατηγορώ των ναυτικών της Κεφαλονιάς για την εμπάθεια της πολιτείας εναντίον τους

Κατηγορώ των ναυτικών της Κεφαλονιάς για την εμπάθεια της πολιτείας εναντίον τους

196
Κατηγορώ των ναυτικών της Κεφαλονιάς για την εμπάθεια της πολιτείας εναντίον τους

Από τον σύλλογο Ναυτικών Κεφαλονιάς «Νίκος Καββαδίας» λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία και αναδημοσιεύουμε:
«Οι Κεφαλλονίτες ναυτικοί συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής  Ομοσπονδίας της Τετάρτης 20 και Πέμπτης 21 Γενάρη, αν και ξέρουμε πως θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην καθημερινότητα της κοινωνίας, της οποίας ζητάμε την κατανόηση, υπενθυμίζοντας πως οι ναυτικοί είμαστε η κοινωνική ομάδα με την μεγαλύτερη και επί αιώνες πολυποίκιλη προσφορά προς την χώρα και την κοινωνία, οικονομική – πνευματική – πολιτιστική, ακόμα και της ίδιας της ζωής. Η οποία όμως ενταφιάζεται συστηματικά από την πολιτεία γιατί «πρέπει» η κοινωνία να μην αντιδρά στην ακατανόητη εμπάθεια της πολιτείας και των υπηρεσιών της εναντίον μας.
Εμπάθεια που εμφανίζεται στην καταλήστευση του ΝΑΤ-«Αγίου Παντελεήμονα», καταφύγιο κουτσών και στραβών, αλλά και ξέφραγου αμπελιού. Απ’ το οποίο όλοι οι εκάστοτε «αμπελουργοί» «τρυγούσαν» κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα οι ένδεκα μειώσεις των συντάξεων μας, η διάλυση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, η εκδίωξη των Ελλήνων ναυτικών από τα Ελληνόκτητα καράβια, σύμπραξη υπαλλήλων των εφοπλιστικών γραφείων και δουλεμπόρων του Πειραιά με την νομοθετική συνδρομή της πολιτείας. Εμπάθεια προς κάθε τι που έχει σχέση με την Εμπορική ναυτιλία, η εκδίωξη απ’την χώρα και της κάποτε αξιόλογης ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, η συνεχής υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η αδιαφορία για την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, διέξοδο στην τερατώδη σημερινή ανεργία. Ανευθυνότητα, ανικανότητα, ανηθικότητα, τα «προσόντα» των κάθε λογής «αρμοδίων», που μαζί με την συνειδητή μέσω της λεγόμενης δημόσιας εκπαίδευσης προβατοποίηση της κοινωνίας, πέτυχαν την διαιώνιση της «ομαλής» διαδοχής στης εξουσία των ίδιων και των ίδιων, οι οποίοι με τις «άοκνες» προσπάθειες τους τα τελευταία 40 χρόνια, κατάντησαν την Ελλάδα διεθνή ζήτουλα, φροντίζοντας όμως πρώτα να αρπάξουν ότι αξιόλογο έπεφτε στα νύχια τους, φορτώνοντας τις συνέπειες στις πλάτες ακόμη και των αγέννητων παιδιών με νόμους – εκτρώματα που τελικά αναγκάζουν σε μετανάστευση την ελπίδα της χώρας, τα νιάτα της».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.