Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Dr Amir Hossein Zamani Nia έρχεται...

Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Dr Amir Hossein Zamani Nia έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα

94
Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Dr Amir Hossein Zamani Nia έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα

Οι τιμές του πετρελαίου σήμερα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το 2003 και κύρια αιτία αυτής της εξέλιξης είναι η πεποίθηση των διεθνών αγορών ότι επίκειται αύξηση των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου μετά την άρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν το περασμένο Σάββατο.
Να σημειωθεί ότι το 2011, πριν την επιβολή των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, το τελευταίο εξήγαγε σχεδόν 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ λίγο πριν την άρση των κυρώσεων οι εξαγωγές άγγιζαν σχεδόν το 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Τεχεράνη, στόχος της χώρας, που είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), είναι η αύξηση των εξαγωγών κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα. Βέβαια, αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα σχέδια του Ιράν για αύξηση των εξαγωγών του σε αυτά τα επίπεδα δεν μοιάζουν να είναι ρεαλιστικά.
Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο των επεκτατικών σχεδίων του Ιράν θα πρέπει να ιδωθεί και η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Πετρελαίου του Ιράν, υπεύθυνου για διεθνείς και εμπορικές σχέσεις, Dr Amir Hossein Zamani Nia, την ερχόμενη Παρασκευή στην Αθήνα, συνοδευόμενος από μία αντιπροσωπεία της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου. Ο αναπληρωτής υπουργός και τα μέλη της αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με στελέχη των ΕΛΠΕ, που πριν την επιβολή των κυρώσεων αποτελούσαν έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως αγοραστές ιρανικού αργού πετρελαίου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.