Το Πεκίνο στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης του άνθρακα στο κέντρο της...

Το Πεκίνο στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης του άνθρακα στο κέντρο της πόλης

65
Το Πεκίνο στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης του άνθρακα στο κέντρο της πόλης

Oι αρχές στο Πεκίνο θα «κλείσουν» 2.500 μικρές και ρυπογόνες επιχειρήσεις μέσα στο 2016, στην τελευταία προσπάθεια σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος της πόλης. Οι συνοικίες Fengtai, Fangshan, και Tongzhou πρόκειται να είναι στο στόχαστρο των αρμόδιων δημοτικών αρχών ώστε να μπει λουκέτο σε 2.500 μικρές και ρυπογόνες επιχειρήσεις έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ σε ολόκληρη την πόλη θα το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2017.
Η σημαντική πολιτική «διαρθρωτικής προσαρμογής» τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση των κατ’ εξοχήν ρυπογόνων επιχειρήσεων αλλά και των εταιρειών υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην κινεζική πρωτεύουσα. Ωστόσο μικρές και ρυπογόνες «εστίες» όπως εστιατόρια, ξενοδοχεία, συνεργεία αυτοκινήτων, και δημόσια λουτρά αυξάνονται, δήλωσαν αξιωματούχοι στα κινεζικά ΜΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Πεκίνο στοχεύει στην εξάλειψη της χρήσης του άνθρακα σε έξι περιοχές στο κέντρο της πόλης στα επόμενα δύο χρόνια ενώ θα βοηθήσει 600.000 νοικοκυριά να καταργήσουν περιβαλλοντικά επιβλαβείς τρόπους και συνήθειες θέρμανσης και την προσαρμογή τους προς πιο καθαρές ενέργειες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η πρωτεύουσα της Κίνας, μαστίζεται από περιόδους βαριάς αιθαλομίχλης αυτό το χειμώνα, οπότε σχεδιάζει να μειώσει την κατανάλωση άνθρακα κατά 500.000 τόνους το 2016 και να βάλει λουκέτο σε όλους τους λέβητες με καύση άνθρακα στο κέντρο του Πεκίνου από το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.