Ο λιμένας της Σιγκαπούρης ανησυχεί

Ο λιμένας της Σιγκαπούρης ανησυχεί

686
Ο λιμένας της Σιγκαπούρης ανησυχεί

Η κίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Σιγκαπούρης για το 2015 υποχώρησε για πρώτη φορά από το 2009. Οι λόγοι της πτώσης αφορούν σε μεγάλο βαθμό την κατακόρυφη μείωση στους όγκους εμπορευμάτων μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης.
Η ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 8,7%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που παρατίθενται από τον οργανισμό. Οι συμμαχίες των εταιρειών και η αύξηση των πλεύσεων και ναυλώσεων χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς, λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου, συνέβαλαν επίσης στη μείωση του όγκου των εργασιών στο λιμάνι. Η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε νέα πολιτική τιμολόγησης προκειμένου να προσελκύσει νέους πελάτες αλλά και να διατηρήσει του παλιούς αφού η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η πόλη κράτος θα χάσει τα προνόμια και την ισχύ του δεύτερου πιο «δραστήριου» λιμανιού σε containers, μετά την Σαγκάη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.