Κινήσεις…. απόγνωσης για την Aramco;

Κινήσεις…. απόγνωσης για την Aramco;

441
Κινήσεις…. απόγνωσης για την Aramco;

H βασιλική αυλή στη Σαουδική Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών της εταιρείας Aramco, σύμφωνα με δήλωση στο περιοδικό Economist του αναπληρωτή Διαδόχου, πρίγκιπα Mohammad bin Salman.
Σε μια συνέντευξη με το περιοδικό The Economist, το οποίο κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Βin Salman δήλωσε ότι η σημαντική αυτή στρατηγική κίνηση βρίσκεται υπό εξέταση αλλά η οριστική απόφαση θα ληφθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Το Ριάντ επιδιώκει παράλληλα την εισαγωγή της Aramco στο εθνικό χρηματιστήριο γεγονός που σημαίνει την απόλυτη διαφάνεια αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας και διακυβέρνησης του πετρελαϊκού κολοσσού.
«Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το βήμα. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της αγορά της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και προς το συμφέρον της Aramco» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Ριάντ για τον πετρελαϊκό κολοσσό που κλονίζεται αλλά κλονίζει και την βασιλική αυλή από την καθίζηση των τιμών του μαύρου χρυσού.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές η μάλλον αναγκαία κίνηση αυτή θα αυξήσει τη διαφάνεια στην αγορά πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αλλά θα αλλάξει και τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη αφού η Aramcο κατέχει το 15% των παγκόσμιων κοιτασμάτων πετρελαίου. Οι νέοι ηγέτες- μονάρχες στη Σαουδική Αραβία αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας εξετάζουν κινήσεις που θα τους επιτρέψουν την άμεση αλλά και εξαιρετικά δύσκολη ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.