Τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη: 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη: 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

265
Τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη: 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάναχμετ όπου έγινε η έκρηξη.
Σύμφωνα με επίσημη πηγή του Τουρκικού υπουργείου Υγείας αλλά και το γραφείο του κυβερνήτη της Τουρκικής μεγαλούπολης υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται Γερμανοί και Νορβηγοί τουρίστες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, η έκρηξη πιθανότατα να έγινε από καμικάζι αυτοκτονίας. Η Τουρκική εφημερίδα επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που φέρεται να είδε έναν άνθρωπο να φορά ζώνη με εκρηκτικά. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.
Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας.
«Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται επιβεβαιώνοντας τις περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων.
Φωτο: ΑΠΕ/MΠE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.