Το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα παραμένουν οι δύο μεγαλύτεροι λιμένες της Ευρώπης...

Το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα παραμένουν οι δύο μεγαλύτεροι λιμένες της Ευρώπης και το 2015

241
Το Ρότερνταμ και η Αμβέρσα παραμένουν οι δύο μεγαλύτεροι λιμένες της Ευρώπης και το 2015

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας, από το λιμάνι της τελευταίας διακινήθηκαν μέσα στο 2015 περισσότεροι από 200 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων, ένα μέγεθος που συνιστά ρεκόρ για το λιμάνι. Σε ό,τι αφορά τη μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων καταρρίφθηκε ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς διακινήθηκαν περισσότερα από 9 εκατομμύρια TEU. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 8% στη μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, γεγονός που καθιστά την Αμβέρσα ως το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.
Πιο συγκεκριμένα και με βάση αυτά τα στοιχεία ο λιμένας της Αμβέρσας εμφανίζεται να καταγράφει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις για το έτος 2015 σε σχέση με τα ανταγωνιστικά λιμάνια του Ρότερνταμ και του Αμβούργου. Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία για την κίνηση στα δύο τελευταία λιμάνια, από το μεν Ρότερνταμ, που είναι και ο μεγαλύτερος λιμένας της Ευρώπης, διακινήθηκαν μέσα στο 2015 σχεδόν 450 εκατομμύρια τόνοι εμπορευμάτων, ενώ από το νούμερο τρία λιμάνι της Ευρώπης, το Αμβούργο, διακινήθηκαν περί τους 140 εκατομμύρια τόνους.
Έχει, επίσης, ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, διακινήθηκαν από τον λιμένα της Αμβέρσας 7,26 εκατομμύρια TEUs, ενώ από το Ρότερνταμ διακινήθηκαν 9,3 εκατομμύρια TEUs (αύξηση σε σχέση με το 2014 κατά 1%), ενώ από τοιν λιμένα του Αμβούργου 6,7 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε μείωση της τάξης του 9%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.