Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 20 και 21 Ιανουαρίου

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 20 και 21 Ιανουαρίου

116
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 20 και 21 Ιανουαρίου

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για την Τετάρτη και Πέμπτη 20 και 21 Ιανουαρίου, αποφάσισε πριν από λίγο σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Αφορμή για την ανακοίνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Σήμερα επίσης, αναμένεται να αποφασίσουν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ για την πορεία των κινητοποιήσεων τους που από χθες είναι σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, υποστηρίζοντας ότι η ένταξη του ΝΑΤ στο ενιαίο ταμείο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.