O λιμένας της Αμβέρσας απλώνει τα δίχτυα του σε Ρωσία και Χιλή

O λιμένας της Αμβέρσας απλώνει τα δίχτυα του σε Ρωσία και Χιλή

145
O λιμένας της Αμβέρσας απλώνει τα δίχτυα του σε Ρωσία και Χιλή

Η κίνηση μεταξύ των ρωσικών λιμένων και του λιμένα της Αμβέρσας παρουσιάζει αύξηση σε όλους τους επιμέρους τομείς. Μεταξύ Αμβέρσας και Ρωσίας κατά τους εννέα πρώτους μήνες του 2015 διακινήθηκαν 9.718.154 τόνοι εμπορευμάτων, που ισοδυναμούν με αύξηση 3,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.
Ο Marc Van Peel, πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Αμβέρσας αλλά και αντιδήμαρχος της πόλης σημειώνει ότι «η Ρωσία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του λιμένα της Αμβέρσας, ενώ στενές είναι και οι ευρύτερες επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ του Βελγίου και της Ρωσίας».
Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Αμβέρσας και της ρωσικής αγοράς, η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας διεξήγαγε roadshow από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, τον περασμένο Νοέμβριο. Η αντιπροσωπεία της Αμβέρσας περιελάμβανε 30 εκπροσώπους από 20 διαφορετικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ναυτιλιακοί πράκτορες, εκπρόσωποι φορέων λειτουργίας και διαχείρισης τερματικών σταθμών, εκπρόσωποι ναυλομεσιτικών εταιρειών.
Στόχος της Λιμενικής Αρχής της Αμβέρσας είναι η συνεχής ενημέρωση των εκπροσώπων της ρωσικής βιομηχανίας σχετικά με τις σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχει ο βελγικός λιμένας για αποθήκευση και διακίνηση προϊόντων εντός και εκτός Ευρώπης.
Από την άλλη, επιδίωξη της Αμβέρσας είναι η σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων κυρίως με τον λιμένα της Αγίας Πετρούπολης, που θα διασφαλίσει την ευκολότερη προώθηση των ευρωπαϊκών αγαθών προς τις αγορές της ρωσικής ενδοχώρας αλλά και της κεντρικής Ασίας.
Η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας, όμως, σε συνεργασία με το VOKA, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φλάνδρας, δεν κοιτά μόνο προς την Ρωσία αλλά και προς την Χιλή. Πιο συγκεκριμένα στα τέλη του 2015, με πρωτοβουλία του VOKA 70 εκπρόσωποι από το Βέλγιο επισκέφτηκαν την Χιλή και αρκετούς από τους λιμένες της σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τις τοπικές λιμενικές αρχές και τα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της Χιλής για τις δυνατότητες σύσφιξης των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και βεβαίως με τον λιμένα της Αμβέρσας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/MICHEL WIEGANDT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.