Επενδύσεις στο εμπόριο και στη δια θαλάσσης μεταφορά του καφέ από την...

Επενδύσεις στο εμπόριο και στη δια θαλάσσης μεταφορά του καφέ από την Αιθιοπία

216
Επενδύσεις στο εμπόριο και στη δια θαλάσσης μεταφορά του καφέ από την Αιθιοπία

Οι εξαγωγές καφέ της Αιθιοπίας αυξάνονται σε ταχείς ρυθμούς, εν μέρει χάρη σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες και κίνητρα, σύμφωνα με δηλώσεις σε διεθνή ΜΜΕ στελεχών του υπουργείου Εμπορίου της χώρας
Οι εξαγωγές το 2014 ανήλθαν σε 184.000 τόνους καφέ το 2014, και ήταν αξίας $ 780 εκατ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 45 % σε πάνω από 260.000 τόνους το 2015. Οι εξαγωγές καφέ αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των συναλλαγματικών εσόδων της χώρας ενώ η κυβέρνηση επιδοτεί τις εταιρείες ώστε να επεκτείνουν τις φάρμες και να εκσυγχρονίσουν την επεξεργασία και τη μετέπειτα διαφήμιση και εμπορία του καφέ.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με προγραμματικές δηλώσεις της θα λάβει επίσης μέτρα για να πατάξει την παράνομη εμπορία, ενώ θα βελτιώσει τους οδικούς άξονες με τα γειτονικά λιμάνια και θα επενδύσει σε νέο λιμένα και οδικούς άξονες στη βόρεια Σομαλία, αγνοώντας αναγκαστικά την Ερυθραία.
Οι μεγαλύτεροι εξαγωγικοί προορισμοί είναι η Γερμανία και η Σαουδική Αραβία ενώ ο σχεδόν αποκλειστικός τρόπος μεταφοράς του καφέ είναι δια θαλάσσης, μέσω κυρίως του λιμένα του Τζιμπουτί και λιγότερο της Μπερμπέρα αλλά και του Πορτ Σουντάν.

Φωτο ΑΠΕ το Λιμάνι του Τζιμπουτί

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.