Συγκίνηση για την άφιξη του «MSC DOMITILLE» στο λιμάνι Shahid Rajaei του...

Συγκίνηση για την άφιξη του «MSC DOMITILLE» στο λιμάνι Shahid Rajaei του Ιράν

174
Συγκίνηση για την άφιξη του «MSC DOMITILLE» στο λιμάνι Shahid Rajaei του Ιράν

O γενικός διευθυντής της Ιρανικής Hormozgan Province Ports and Maritime Organization ανακοίνωσε με μεγάλη αισιοδοξία και συγκίνηση στα τοπικά ΜΜΕ την άφιξη του πλοίου «MSC DOMITILLE» στο λιμάνι Shahid Rajaei του Ιράν.
Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο η οποία επιστρέφει στη χώρα μετά από περίπου, έξι χρόνια.
Μιλώντας κατά την τελετή άφιξης του MSC DOMITILLE στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο κ. Ebrahim Idani, γενικός διευθυντής της Hormozgan, δήλωσε ότι «μετά από έξι χρόνια, το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της γραμμής εμπορευματοκιβωτίων MSC της Ελβετίας, με χωρητικότητα 9400 TEU, ελλιμενίζεται στο Terminal 2 του λιμανιού Shahid Rajaei. Το πλοίο μεταφέρει 1162 TEU εμπορευματοκιβώτια και ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι της Σαγκάης στην Κίνα. Το συγκεκριμένο πλοίο θα προσεγγίζει στο λιμάνι Shahid Rajaei σε εβδομαδιαία βάση».
Σήμερα, στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του Ιράν, ο αριθμός των ξένων ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών που προσεγγίζουν σε σταθερή βάση, έφτασε τις 17.
Όσο αυξάνεται η προσέλκυση αλλοδαπών εταιρειών τόσο θα μειώνεται το κόστος για τη διαμετακόμιση των φορτίων αφού οι τεράστιες ανάγκες της χώρας θα προκαλέσουν ανακατανομή στα μερίδια αγοράς αλλά και μια νέα τάξη πραγμάτων για τη ναυτιλιακή και εμπορική κίνηση στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.