Oι Ιάπωνες ανησυχούν για την πορεία της ναυτιλίας το 2016

Oι Ιάπωνες ανησυχούν για την πορεία της ναυτιλίας το 2016

162
Oι Ιάπωνες ανησυχούν για την πορεία της ναυτιλίας το 2016

Οι δύο σημαντικότεροι πρωταγωνιστές της ιαπωνικής ναυτιλίας και παράλληλα σημαντικά ονόματα στις παγκόσμιες μεταφορές εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι σε δημόσιες δηλώσεις τους που κατακλύζουν το διεθνή ναυτιλιακό Τύπο. Οι δύο ισχυροί άνδρες της K Line και της MOL προειδοποίησαν στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει μια ακόμη δύσκολη χρονιά.
Ο Eizo Murakami, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kawasaki Kisen Kaisha (K Line), τόνισε ότι οι εξελίξεις στη Κίνα και η χαμηλή ζήτηση της χώρας για πρώτες ύλες αλλά και οι εντάσεις στα διεθνή γεωπολιτικά δρώμενα οδηγούν σε ένα αβέβαιο και επισφαλές επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο ισχυρός άνδρας δεν άφησε κανένα περιθώριο για αισιοδοξία τουλάχιστον το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για ανορθολογισμό των εξόδων των εταιρειών και την άμεση ανάγκη για ευελιξία. Παράλληλα η K Line σε μεσοπρόθεσμη βάση θα επενδύσει στο στόλο των wet, για να αντιμετωπίσει τη νέα και δύσκολη τάξη πραγμάτων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της MOL, Junichiro Ikeda, ανέφερε στον ετήσιο απολογισμό του ότι η κατάσταση στην επιχειρηματική σκηνή παραμένει “σοβαρή”. Η υπερπροσφορά χωρητικότητας παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα ενώ οι προοπτικές ανάκαμψης στην κινεζική οικονομία είναι μάλλον δυσοίωνες. Ο επικεφαλής της MOL τόνισε την ανησυχία του για το μέλλον της ναυτιλίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων όσο και στα φορτηγά πλοία.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.