Ευτυχώς που υπάρχει και η κρουαζιέρα!

Ευτυχώς που υπάρχει και η κρουαζιέρα!

174
Ευτυχώς που υπάρχει και η κρουαζιέρα!

Mία νέα αγορά αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ και ξεπερνώντας τις αδυναμίες άλλων κλάδων που αμφιταλαντεύονται με αδύναμες ναυλαγορές. Σε αντίθεση με άλλους κλάδους και αγορές, η κρουαζιέρα παγκοσμίως πάει πολύ καλά! Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία- προβλέψεις της Cruise Lines International Association, σχεδόν 24 εκατομμύρια επιβάτες αναμένεται να επιλέξουν μια κρουαζιέρα για την αναψυχή τους μέσα στο 2016, 9 εκατομμύρια περισσότεροι από το 2006!
Οι προβλεπόμενες ενδείξεις προκαλούν χαμόγελα αισιοδοξίας αφού η παγκόσμια βιομηχανία της αγοράς κρουαζιέρας αναμένεται να αναπτύσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς παρά τη διεθνή οικονομική και την κρίση στη ναυλαγορά του ξηρού φορτίου που προκαλεί πονοκέφαλο στου παραδοσιακούς πλοιοκτήτες.
Τα μέλη- εταιρείες της CLIA έχουν προγραμματιστεί να εγκαινιάσουν 27 νέα ταξίδια και θεματικές κρουαζιέρες, ενώ περισσότερα από 6.5 δισεκατομμύρια δολαρίων ΗΠΑ επενδύονται σήμερα σε νέα σκάφη.
Η CLIA ανακοίνωσε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της, οι δαπάνες των τουριστών που επιλέγουν να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια ξεπερνούν πλέον τα 119.900.000 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (σύμφωνα με στοιχεία του 2014) με αποτέλεσμα την τόνωση περιφερειακών οικονομιών και αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος για πολλές χώρες. Ο κλάδος υποστήριξε επίσης 939.232 θέσεις εργασίας (με πλήρη απασχόληση εργαζομένων).
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.